Průzkum ukazuje, že 60% Evropanů dává přednost procesorům AMD

Víme, že AMD se nedávno stalo skutečným konkurentem ze stínu Intelu. Podle Evropské hardwarové asociace (EHA) se viditelnost AMD za poslední dva roky zvýšila o 50%. Na dotaz ohledně stolních procesorů příští generace, které plánují koupit, 10 000 respondentů, kteří se zúčastnili průzkumu, upřednostnilo AMD, přičemž 60% z nich si zvolilo AMD před Intel.

Předseda EHA Koen Crijns řekl: „V posledních třech letech získala AMD v oblasti nadšenců obrovskou dynamiku. S řadou procesorů Ryzen odstranila AMD přetrvávající mezeru ve výkonu a poskytla extrémně vysokou výkonnost.“ AMD u evropských PC nadšenců si postupně získává na popularitě. V podobném průzkumu v roce 2018 preferovalo AMD 40% respondentů. V dalším průzkumu provedeném v květnu letošního roku to bylo až 50%. V posledních měsících vzrostla preference evropských spotřebitelů u procesorů AMD z 50% na 60%, což lze vysvětlit nejnovějšími stolními procesory AMD Ryzen pro stolní počítače 3. generace.

AMD také dosáhla zisky v grafických kartách. V tomto průzkumu EHA si 72,8% vybere grafické karty GeForce a podíl AMD za posledních šest měsíců se zvýšil z 19% na téměř 23%. Průzkum navíc ukazuje, že téměř všichni lidé, kteří mají rádi grafické karty AMD, používají tyto produkty s procesory AMD a kombinace grafických karet Intel CPU + AMD představuje pouze 2,9% výsledků průzkumu. Produkty AMD jsou v Evropě nejoblíbenější, ale osm z deseti nejvýznamnějších procesorů na seznamu nejprodávanějších procesorů Amazonu v USA je obsazeno procesory AMD.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.