Analytik: Prudký nárůst prodeje čipů Q2 společností Samsung v roce 2020 je obtížné vyrovnat slabý prodej chytrých telefonů

Podle zprávy agentury Reuters analytici uvedli, že telekomunikace a vzdělávání zvýšily poptávku po datových centrech, která by zvýšila prodej elektronických čipů společnosti Samsung, ale je stále obtížné vyrovnat dopad slabého prodeje smartphonů ve druhém čtvrtletí.


Analytik společnosti Cape Investment & Securities Park Sung-brzy řekl: „Se zvyšováním poptávky ceny DRAM stoupaly, aby společnosti Samsung pomohly pokračovat v silném výkonu ve druhém čtvrtletí.“ Park Sung-brzy však také zdůraznil, že zvýšení cen DRAM může být způsobeno hromaděním datového centra řízeného čipem, takže je nepravděpodobné, že bude pokračovat.

Pokud jde o smartphony Samsung, společnost Hyundai Motor Securities odhaduje, že provozní zisk společnosti Samsung klesl v dubnu až červnu letošního roku o 16%. Protože v průběhu nové epidemie koruny poklesl prodej elektronických výrobků se snížením disponibilních výdajů. Analytici navíc zdůraznili, že zásilky chytrých telefonů Samsung v dubnu klesly a může trvat dlouho, než se zotaví.

Podle údajů agentury pro výzkum trhu Refinitiv SmartEstimate může zisk společnosti meziročně klesnout o 4,5% na 6,3 bilionu wonů (5,25 miliardy USD). Očekává se, že společnost Samsung Electronics zveřejní v úterý svůj briefing o příjmech a provozním zisku za druhé čtvrtletí a na konci tohoto měsíce oznámí podrobné finanční výsledky.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.