Poptávka čipu je silná! Provozní zisk Samsung Q2 za rok 2020 vyskočil o 23%

Podle zprávy společnosti Reuters finanční zpráva Samsung Electronics zveřejněná dnes (7) ukazuje, že provozní zisk ve druhém čtvrtletí letošního roku vzrostl o 23%, což předčilo očekávání analytiků. Bylo to způsobeno zejména silnou poptávkou po datových centrech v období epidemie v důsledku vzdálené kanceláře a vzdělávání. V důsledku toho vzrostly prodeje čipů a ceny DRAM.


Společnost Samsung uvedla, že prodej čipů kompenzuje slabost v oblasti chytrého telefonu a televize, zatímco jednorázové příjmy z grafického podnikání také zvýšily zisky. Očekává se, že provozní zisk za čtvrtletí končící v červnu dosáhne 8,1 bilionu wonů (6,8 miliard USD), což je mnohem více než 6,4 bilionů wonů odhadovaných analytiky Refinitiv SmartEstimate, což bude nejvyšší čtvrtletní zisk od čtvrtého čtvrtletí roku 2018.

Předběžné informace společnosti Samsung, které byly dnes zveřejněny, jsou omezené, nemají čistý zisk a další finanční údaje, a očekává se, že podrobné finanční zprávy budou zveřejněny do konce tohoto měsíce.

Odvětví analytici se domnívají, že se očekává, že se výkonnost společnosti Samsung Electronics ve třetím čtvrtletí dále zlepší, přičemž prodejní a provozní zisk by měl ve třetím čtvrtletí překročit 60 bilionů wonů a 9 bilionů wonů.

Někteří zasvěcenci však varovali, že zvyšování cen paměťových čipů nemusí pokračovat ve druhé polovině letošního roku. Jak se epidemie postupně uvolňuje, zákazníci datových center mohou mít konzervativní přístup k paměťovým čipům. Podle údajů z DRAMeXchange, i když ceny DRAM během druhého čtvrtletí vzrostly o 14%, ceny v červnu byly v zásadě stejné jako ceny v květnu.

Druhé rozšíření epidemie může navíc zpomalit hospodářské zotavení spojené s vlivem nejistot, jako jsou čínsko-americké konflikty, zatím není jisté, zda se výkon Samsungu v druhé polovině roku zlepší.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.