Pokračovat v hubnutí? Globalfoundries také prodává obchod s fotokamery společnosti Toppan Corporation v Japonsku

Dnes (14) podle webové stránky společnosti Globalfoundries (německy) prodala společnost Globalfoundries svůj obchod s fotomaskami společnosti Toppan Photomasks, dceřiné společnosti japonské společnosti Toppan, která je po prodeji několika pohádek v posledních letech. Prodávejte související podnikání najednou.

Podle zpráv podepsaly společnosti Globalfoundries a Toppan víceletou dohodu o dodávkách, v níž společnost Toppan poskytne společnosti Globalfoundries fotomaskry a související služby, které jsou v současné době podporovány výrobním závodem fotomask v Burlingtonu ve Vermontu v USA. V rámci dohody získá společnost Toppan část majetku zařízení Greenwich Burrington Photomask.

Globalfoundries nezmínil konkrétní částku transakce. Po prodeji společnosti Toppan musí s ní nadále spolupracovat. Společnost Toppan dodává produkty a služby pro fotomaskle z amerických fondů.

Podle dohody bude společnost AMTC, bývalé Dresden Advanced Photomask Center obou stran, přijímat aktiva, jako je zařízení pro výrobu fotomaskálů společnosti GF, a obě strany budou spolupracovat při dokončení tohoto převodu v příštích několika měsících.

Ve skutečnosti za účelem vyřešení svých finančních obtíží, od roku 2018 do současnosti, provedl Globalfoundries mnoho reforem a plánů hubnutí a prodal několik plátek. Například v letošním roce byla v lednu základní cena 240 milionů amerických dolarů. Singapurský Fab 3E 8-palcový fab byl prodán předním světovým polovodičům TSMC.

V únoru bylo oznámeno, že hlavní fajny, které investovaly do 10 miliard USD v čínském Čcheng-tu, se plánovaly změny. V současné době je projekt v podstatě ukončen.

V dubnu společnost oznámila dohodu s ON Semiconductor o prodeji 12-palcové destičky Fab 10 v New Yorku v USA společnosti ON Semiconductor za cenu 430 milionů USD.

V květnu, v rámci reorganizace sítě, Globalfoundries prodal Avera Semiconductor. Jak společnost přestala vyvíjet proces 7nm a obrátila se na profesionální procesní technologii, významně se změní také jejich zákaznická základna a podnikání.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.