První procesor Intel Xe GPU nebo ve formě vývojové sady v polovině roku 2020

Zahraniční média TweakTown informovala, že se očekává, že Intel uvede na trh novou řadu Xe v roce 2020, ale může být k dispozici pouze pro vnější svět ve formě vývojové sady. Pokud chcete pro průměrného zákazníka vytvořit platformu pro procesor Intel Core CPU + Xe GPU, musíte počkat déle. Společnost DigiTimes uvedla, že Intel uvede svou první GPU Xe v polovině roku 2020 s tepelnou spotřebou energie pouze 25 W, doplněnou 6 GB paměti GDDR6 a více než jedním modelem.

Bohužel, i když nový Xe GPU bude postaven na 10nm procesu, neočekávejte, že to uděláte na vrcholu, natož porazit současnou vlajkovou loď NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti samotnou (lze použít i AMDRadeon RX 5700 XT) Snadno rozdrtit).

V kombinaci se zprávami od více stran se domníváme, že první GPU Intel Xe bude k dispozici vývojářům v různých sadách nástrojů, nikoli přímo pro herní zábavní produkty spotřebitelů.

V kombinaci se zkušenostmi společnosti Intel v oblasti CPU a jádra by její ovladače neměly být velkým problémem - podporují různé verze operačního systému na trhu, jakož i různé základní desky, chipsety, platformy ve hře.

GPU Xe se pravděpodobně zaměří na počítačové aplikace, jako je datové centrum / umělá inteligence (což společnost Intel uznala), ale hráči a široká veřejnost očekávají, že společnost bude tvrději pracovat, aby se na spotřebitelském trhu leskla.

Koneckonců, Raja Koduri, která vedla technický tým AMD Radeon, dlouhodobě migruje do Intelu. Pokud jde o pravdu, buďte trpěliví a počkejte příští rok na počítačovou show Taipei (ComputeX 2019).

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.