Jibang Consulting: pokles cen kompenzuje růst kousnutí zásilek, tržby z prodeje značky za rok 2019 jsou ploché

Podle průzkumu DRAMeXchange je výkonnost výnosů odvětví NANDFlash (flash) ve druhém čtvrtletí roku 2019 na straně poptávky poptávka po smartphonech, notebookech a serverech pocházející z tradiční mimosezony v prvním čtvrtletí. V důsledku oživení vzrostla celková bitová spotřeba v průmyslu o přibližně 15%, ale vzhledem k tomu, že dodavatel stále drží poměrně vysokou zásobu, je pokles cen ve druhém čtvrtletí stále poměrně významný, celkové tržby v průmyslu se stále udržují na přibližně 10 miliard amerických dolarů, v podstatě stejné jako v prvním čtvrtletí.


Těšíme se na třetí čtvrtletí roku 2019, ačkoli se očekává, že poptávka v hlavní sezóně přispěje k výkonu dodávek, v důsledku dopadů geoekonomických konfliktů je výkon poptávky slabší než v předchozích letech, ale nabídka NANDFlash je silně ovlivněno dopadem červencové akce společnosti Toshiba. Pokles smluvních cen ve třetím čtvrtletí měl sklon ke konvergenci, zatímco trh Wafer vykázal růst. Odhaduje se, že celkové příjmy pravděpodobně porostou více než ve druhém čtvrtletí.

Samsung Electronics (Samsung)

V důsledku oživení poptávky po serverech a zřejmého růstu vysoce kapacitních produktů v různých aplikacích ve spojení s efektem přenosu zákazníků v mobilních zařízeních se prodej Samsungu ve druhém čtvrtletí zvýšil přibližně o 30%. Když se výkon poptávky změnil na pozitivní, průměrná prodejní cena klesla na 15% a tržby ve druhém čtvrtletí dosáhly 3,666 miliardy USD, což je o 16,6% více než v prvním čtvrtletí.

Z analýzy kapacity se plánování kapacit společnosti Samsung od tohoto roku příliš nezměnilo. Snížení kapacity je založeno především na linkovém procesu Line12, který odráží poptávku zákazníka a pokračuje v přechodu na V-NAND. Zmenšený prostor se používá pro výzkum a vývoj. Pokud jde o 3DNAND V případě neúmyslné nebo uměle snížené produkce je celková velikost filmu srovnatelná s velikostí prvního čtvrtletí.

SK Hynix (SKHynix)

Provozní výkon SK hynix je stále vysoce korelován se situací na trhu s mobilními zařízeními a těží z pružnosti cen, která vede k rychlému růstu průměrné přepravní kapacity, a pro některé čínské zákazníky, kteří převádějí objednávky, dosáhl nárůst dodávek ve druhém čtvrtletí 40%, ale díky průměrná prodejní cena stále vykazuje výrazný pokles o 25%. V tomto čtvrtletí dosáhly tržby SK hynix NANDFlash 1,106 miliard USD, přičemž čtvrtletní nárůst činil 8,1%.

Pokud jde o plánování kapacit, společnost SK hynix oznámila, že celkový objem investic NANDWafer se sníží o 15% ve srovnání s předchozím rokem, a to zejména kvůli zmenšení procesu ploch a posunu k levnějším 3D NAND v reakci na poptávku. Rozšíření kapacity nového závodu M15 je stále plánováno podle předchozího plánu. Celkový objem investic 3DNAND poroste pomalu a hlavní bude architektura TLC. SK hynix ještě letos neplánuje hromadnou výrobu produktů QLC.

Paměť Toshiba (Toshiba)

Ve druhém čtvrtletí byl trh mobilních telefonů aktivnější při skladování. Výkon dodávky společnosti Toshiba se obnovil. Míra růstu bitů je 0-5%, je však ovlivněna dalším poklesem smluvní ceny ve druhém čtvrtletí. Pokles byl téměř 15% a tržby klesly o 10,6% z předchozího čtvrtletí na 1,948 miliardy USD.

Z hlediska výrobní kapacity byla oblast závodu Yokkaichi významně ovlivněna dopadem výpadků elektřiny. Ačkoli se výrobní linka do poloviny července výrazně zotavila, dopad na celkovou nabídku na trhu je stále velký a představuje asi 3% z celkové roční produkce.

Western Digital (WesternDigital)

Vzhledem k tomu, že se společnost Western Digital rozhodla v první polovině roku snížit výrobu, očekávané tempo růstu dodávek ve druhém čtvrtletí bylo nižší než u ostatních dodavatelů. Kromě toho v důsledku dopadu incidentu Huawei v polovině května pozastavení dodávek trvalo jeden měsíc. Společnost Huawei zadala objednávky jiným dodavatelům, což mělo za následek pokles čtvrtletních dodávek o 1%, ale snížení produkce také účinně potlačilo pokles průměrné prodejní ceny pouze o 6%. Celkový příjem byl ve srovnání s předchozím čtvrtletím 1,506 miliardy USD. Pokles činil 6,5%.

Z pohledu plánování kapacity je v důsledku dopadu havárie elektrárny ve čtvrté továrně ztráta kapacity Western Digital asi 6 ExaBytů. Do konce července se výrobní linka podstatně zotavila. Kromě toho se společnost Western Digital již dohodla se společností Toshiba na účasti na investiční dohodě K1Fab v prefektuře Iwate, která rovněž zaručuje budoucí rozšíření kapacity.

Mikron

Vlivem dalšího poklesu cen ve druhém čtvrtletí a dopadem událostí společnosti Huawei došlo k poklesu dodávek společnosti Micron o přibližně 5%, zatímco průměrná prodejní jednotková cena ve čtvrtletí poklesla o přibližně 15%. Její výnosy NANDFlash dosáhly 1,461 miliard USD, v porovnání s prvním čtvrtletím. Klesla o 17,7%.

Pokud jde o výrobní kapacitu, první čtvrtletí Micronu oznámilo 5% snížení oproti předchozímu plánu výroby a druhé čtvrtletí se dále rozšířilo na 10% a produkce 3DNAND zůstane nad 90%.

Intel (Intel)

V prvním čtvrtletí letošního roku společnost Intel kvůli slabé finanční výkonnosti pozastavila plán následné expanze závodu Dalian. V současné době je podíl zásilek stále 64-vrstvovými výrobky. Kromě postupné podpory používání produktů s 96 vrstvami zákazníci také aktivně přijímají produkty s vysokou kapacitou, bitové prodeje produktů SSD efektivně odrážejí cenovou elasticitu, růst prodeje ve druhém čtvrtletí o více než 20%, zatímco průměrná jednotková cena má pokles o téměř 15%, příjmy na 940 milionů amerických dolarů, ve srovnání s růstem v prvním čtvrtletí o 2,7%.

Pokud jde o kapacitu a proces, společnost Intel Dalian zachová plán zastavení rozšiřování výroby na konci prvního čtvrtletí až do konce roku a postupně převede na výrobky o 96 úrovních podle procesu importu zákazníků.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.