MLCC a čipové rezistory stále zvyšují ceny a míra využití kapacity Q2 výrobců může dosáhnout 70%

8. ledna informovali průmysloví zasvěcenci podle Ústřední zpravodajské agentury, že nedostatek dodávek rezistorů MLCC a čipových rezistorů bude pokračovat i ve druhém čtvrtletí letošního roku a bude pokračovat i zvyšování cen. Očekává se, že míra využití kapacity propojených výrobců ve druhém čtvrtletí vzroste na téměř 70%.

Uvádí se, že zasvěcenci tohoto odvětví prozkoumali příslušný dodavatelský řetězec a zjistili, že současná úroveň zásob dodavatelů kanálů, továren na výrobu elektronických sléváren (EMS) a výrobců je nízká. Doplňování očekávaných zásob pokračovalo i do druhého čtvrtletí letošního roku.

Pokud jde o využití kapacity, zasvěcenci tohoto odvětví uvedli, že výrobci pasivních součástí mají šanci vrátit se ve druhém čtvrtletí na téměř 70%. Mezi nimi i továrny Yageo na pevnině stále čelí problému nedostatečné pracovní síly. Očekává se, že se situace v oblasti zaměstnanosti po únoru letošního roku výrazně zlepší, a očekává se, že míra využití kapacity společnosti Yageo se zvýší ze současných 50% na 60% do konce prvního čtvrtletí.

Pokud jde o cenu, zprávy z dodavatelského řetězce odhalily, že společnost Yageo na začátku letošního roku zvýšila ceny MLCC a tlustých filmových rezistorů, což je nárůst nejméně o 10%, ale v současné době zvyšuje pouze cenu pro dodavatele kanálů a nezvýšila ceny. pro továrny EMS.

Předchozí zprávy o zahraničních investicích poukázaly na to, že smartphony 5G mají silnou tažnou sílu a očekává se, že cena univerzálních MLCC letos vzroste o 30-50%. V současné době se zásoby některých dodavatelů MLCC snížily a dny inventury byly kratší než jeden měsíc. Aktivně doplňují požadavky zákazníků. Očekává se, že dny inventáře před lunárním Novým rokem se vrátí na úroveň 1,5 měsíce.

Zpráva o zahraničních investicích navíc zdůraznila, že se zvýšila cena produktů MLCC na nižší úrovni a ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku začaly některé specifikace produktů stoupat a cena produktů na špičkové úrovni zůstala stabilní. V současné době je celková viditelnost objednávky MLCC až 6 měsíců.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.