Záchrana Samsung? Japonsko opět umožňuje export fotorezistu do Jižní Koreje

Podle zprávy korejských médií japonská vláda znovu vydala vývozní licenci pro fotorezist. Je to podruhé, kdy japonský zákaz bude moci exportovat fotorezist do Jižní Koreje a vývozní licence je pro japonské výrobce, kteří obdrželi objednávky Samsung. . Jiné přísnější materiály, jako je fluorovodík, však dosud nebyly schváleny.

8. srpna japonská vláda poprvé schválila export fotorezistu a leptacího plynu EUV a schválené materiály budou dodány společnosti Samsung Electronics. Fotorezist EUV bude dodán do továrny Huacheng společnosti Samsung Electronics EUV na zpracování a leptací plyn bude dodán do závodu Xi'an v Číně.

Japonská vláda vydala příkaz k omezení vývozu do Jižní Koreje začátkem července s tím, že od 4. července omezí japonský polovodičový materiál a OLED materiály vývoz do Jižní Koreje a zahájí hospodářské sankce proti Jižní Koreji.

Od té doby mají Japonsko a Jižní Korea "vzájemně smazané přátele". Zaprvé, 2. srpna japonská vláda ve znění vládního nařízení oznámila revizi příkazu ke kontrole obchodu s exportem, že bude odstraněn ze seznamu preferenčních zemí a nabude účinnosti 28. dne tohoto měsíce po jeho vyhlášení. Poté, 12. srpna, se jihokorejská vláda také rozhodla vyjmout Japonsko ze své „bílé listiny“ vývozu, která vstoupí v platnost v září.

Pokud jde o opětovné vydávání vývozních povolení pro fotorezisty japonskou vládou, zpráva poukázala na to, že někteří účastníci trhu se domnívají, že povolení japonské vlády vydávat povolení v předvečer setkání japonsko-jihokorejských ministrů zahraničních věcí na okraji Pekingu v srpnu 21 je pozitivní zpráva. & quot ;. Zúčastněné strany průmyslu však uvedly, že obavy přetrvávají, protože japonská vláda nevydala vývozní licence na jiné regulované materiály, jako je fluorovodík.

V současné době je vztah mezi Japonskem a Jižní Koreou stále „jemný“ a všechno se může změnit.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.