Společnost Samsung investuje 8 miliard dolarů do čipu Xi'an v reakci na rostoucí poptávku po blesku NAND

Podle společnosti Businesskorea zvýší společnost Samsung Electronics své investice ve výši 8 miliard USD v továrně na výrobu čipů Xi'an v Číně, aby podpořila výrobu čipových karet NAND flash. Společnost Samsung Electronics uvedla, že jelikož Čína uvádí na trh komerční služby 5G a společnost Intel uvolňuje CPU pro servery Ice Lake pro servery, v příštím roce se může tržní poptávka zvýšit.

Toto je druhá fáze projektu čipové paměti Samsung Xi'an. Celková investice do druhé fáze projektu je 15 miliard USD, přičemž přibližně 7 miliard USD v první fázi a 8 miliard USD ve druhé fázi.

Již v srpnu 2017 společnost Samsung oznámila, že v příštích třech letech investuje 7 miliard dolarů do závodu Xi'an, který vyrábí čipy NAND flash. Tento investiční plán bude dokončen v březnu příštího roku. Očekává se, že tato investice a nadcházející investice přinese výstup 3D flash paměti NAND závodu na minimálně 130 000 kusů za měsíc.

Společnost TrendForce, která se zabývala průzkumem trhu, uvedla 12. prosince, že podíl společnosti Samsung Electronics na globálním trhu s flash pamětí NAND ve třetím čtvrtletí letošního roku činil 33,5%, zatímco podíl společnosti Kioxia na druhém místě byl 18,7%. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím se tržní podíl společnosti Samsung snížil o 1,4 procentního bodu a tržní podíl společnosti Kioxia se zvýšil o 0,6 procentního bodu. Kromě toho Intel porazil Hynix a jeho tržní podíl vzrostl z 8,7% na 10,9%, což je páté místo.

V průběhu času se může celosvětová poptávka po flash paměti NAND zvýšit, protože 5G povede k většímu objemu dat uložených v flash paměti NAND. Očekává se, že příští rok televizní tvůrci a poskytovatelé obsahu uvedou na CES v Las Vegas různé služby 8K, což je další faktor poptávky. Pokud společnost Intel v druhé polovině příštího roku uvede na trh „Ice Lake“, může poptávka po paměťových čipech společností cloud computingu, jako jsou Microsoft, Google a Amazon, překročit nabídku na trhu.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.