Samsung může opustit rozpoznávání otisků prstů ultrazvukem, korejský dodavatelský řetězec může být přínosem

Podle časopisu Korea Times představitelé průmyslu v pondělí uvedli, že výrobci chytrých telefonů a spotřebitelé se stále více obávají nejnovějšího ultrazvukového rozpoznávání otisků prstů Qualcomm poté, co společnost Samsung v říjnu odhalila zranitelnost otisků prstů v telefonech řady Galaxy S10 a Note 10.

Již loni v prosinci, předtím, než debutovalo řešení identifikace otisků prstů, úředníci zpochybňovali bezpečnost ultrazvukové technologie Qualcomm. „Společnost Samsung do svých nových smartphonů nainstalovala ultrazvukový modul otisku prstu i přes bezpečnostní rizika,“ uvedl anonymní úředník telekomunikační společnosti. „Nejnovější bezpečnostní problémy týkající se této nové technologie mohou způsobit, že ostatní výrobci smartphonů váhají s přijetím této technologie.“

Když Qualcomm poprvé představil ultrazvukový senzor, prohlásil, že řešení bylo spolehlivé, bezpečné a pohodlné. Nová technologie Galaxy S10 a Note 10 však nebyla tak spolehlivá, jak tvrdí Qualcomm. Pokud uživatelé používají jakýkoli produkt, který chrání obrazovku, způsobí to nesprávné rozpoznávání otisků prstů a umožní komukoli přístup k zařízení.

Přestože společnost Samsung tlačila aktualizace softwaru k vyřešení problému, některé banky podnikly kroky a obvinily telefony Samsung z toho, že jsou nezabezpečené, a dokonce i tuzemští výrobci naléhavě přijali offline online platební funkci pro telefony Samsung.

Analytici poukazují na to, že společnost Samsung může za tímto účelem opustit ultrazvukovou technologii. Lee Jong-wook, analytik společnosti Samsung Securities, uvedl: „Pokud Samsung přepne na tradiční optický modul pro rozpoznávání otisků prstů, mohou mít prospěch korejské společnosti.“

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.