Showa Denko uvádí novou generaci disků HAMR: kapacita pevného disku až 80 TB

Podle společnosti Sina Technology, Showa Denko, největší nezávislý výrobce pevných disků na světě, dnes oznámila, že dokončila vývoj nové generace paměťových disků HAMR (tepelně asistovaného magnetického záznamu).


Uvádí se, že s cílem maximalizovat plošnou hustotu nová technologie používá nový magnetický film s velmi malou velikostí zrn, u kterého se očekává, že zvýší kapacitu 3,5palcového pevného disku na 70 nebo dokonce 80 TB. Nový disk HAMR HDD je vyroben z hliníku a je vybaven tenkovrstvou magnetickou vrstvou vyrobenou ze slitiny železo-platina (Fe-Pt), která zvyšuje magnetickou koercivitu média o několik řádů, čímž výrazně zvyšuje hustotu skladování a kapacita.

(Transmisní elektronový mikrograf média HAMR)

Rozumí se, že se vzrůstající hustotou skladování mechanických pevných disků se krystalová zrna použitá pro ukládání dat stala velmi malou, snadno magnetizovatelná a intenzita jednotlivých charakteristik magnetického pole je výrazně snížena, což způsobuje škodlivé inter -zasahování a ztěžuje magnetickou hlavu. Čtěte a zapisujte data přesně.

Z tohoto důvodu byly přidány různé energeticky asistované magnetické záznamové technologie jako HAMR, MAMR (mikrovlnný magnetický záznam) a ePMR (energeticky asistovaný vertikální záznam), aby se zvýšila koercitivita slov na disku, ale energeticky podporované psaní Potřebuje dostatečně vysokou energii, ale přinese extrémně vysoké teploty, proto byl zmíněn základní důvod tolika let zpoždění komercializace.

Showa Denko uvedla, že nově vyvinuté disky HAMR mají špičkové charakteristiky čtení a zápisu a trvanlivost, ale nezveřejnily, kdy budou hromadně vyráběny.

Uvádí se, že Seagate bude do konce roku 2020 prvním komerčním 20TB pevným diskem s novými médii HAMR. Společnost Toshiba navíc použije také 2TB MAMR talíř SDK k vytvoření produktové řady 18TB pevných disků. Tento rok budou pevné disky 18TB a 20TB společnosti Western Digital používat technologii ePMR a nakonec přejdou na HAMR a MAMR.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.