Vyřešte problém s kvantovou kontrolou! Intel oznamuje kvantový počítačový čip

Ačkoliv kvantové počítače v současné době nejsou každodenním nástrojem, technologické společnosti včetně Intel, Google, IBM a Microsoft projevily velký zájem. V pondělí místního času společnost Intel oznámila spuštění čipu nazvaného „Horse Ridge“, který vyřeší problém kabelového připojení kvantových počítačů.

S příchodem éry 5G a IoT se naléhavým problémem stalo, jak zlepšit efektivitu povodní. Kvůli tomu však kvantové výpočty daly technologickým obřím naději. Dříve Google demonstroval v experimentech převahu kvantových počítačů oproti tradičním architektonickým počítačům: Na prvním superpočítačovém summitu na světě, který vyžadoval 10 000 let práce na počítači, trval kvantový počítač Google jen 3 minuty a 20 sekund.

Protože však kvantové počítače používají pro výpočty qubits místo tradičních bitů, je důležité si uvědomit, že qubits musí zůstat velmi chladné, tj. Blízko teploty, při které se atomy přestanou pohybovat. Proto, aby se vyřešil problém chlazení qubit, musí být kvantové počítače umístěny do speciálních chladniček, ale dráty a další zařízení připojené k kvantovým počítačům musí být umístěny mimo chladničku. Jinými slovy, problém připojení kvantového počítače k ​​zapojení je stále problém.

Podle agentury Reuters Intel uvedl, že čipy „Horse Ridge“ by mohly nahradit existenci spojovacích vodičů a dokončit veškerou související práci. Současně je produktem čip pouze velikost šálku čaje a talířku, který lze umístit do kvantové ledničky.

Uvádí se, že čip je pojmenován podle jedné z nejchladnějších oblastí v Oregonu.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.