Soud zjistil, že litevský ranní příspěvek uvedl, že zpráva společnosti Huawei o AU byla nepřesná

Nedávno Okresní soud ve Vilniusu v Litvě identifikoval článek zveřejněný v prosincovém vydání Lrytas UAB v prosinci 2018 s nepravdivými zprávami o Huawei, který nařizuje, aby noviny vstoupily v platnost poté, co rozsudek vstoupil v platnost. Do dvou týdnů bylo na jeho webové stránce zveřejněno prohlášení, které objasnilo relevantní nepravdivé informace a neslo část nákladů na soudní spory Huawei.

Rozumí se, že Litevská ranní pošta zveřejnila 14. prosince 2018 zprávu nazvanou „Čínští obři vzkvétají v Litvě“, v níž uvádí, že od roku 2012 byla každou noc po dobu pěti let od roku 2012 zasílána různá data z centrály AU. Přejděte na server v Číně a naznačují, že incident se týká některých telekomunikačních zařízení poskytovaných společností Huawei. Zpráva nemá žádný faktický základ a vážně poškodila pověst společnosti Huawei.

Huawei zahájil v březnu 2019 soudní proces, v němž požádal soud, aby shledal zprávu nepravdivou, a požádal litevský ranní příspěvek, aby veřejně objasnil chyby ve zprávě. Soud podpořil Huaweiho související nároky. Rozsudek uvedl, že zpráva způsobila čtenářům nedorozumění a vážně poškodila obchodní reputaci společnosti Huawei.

Poté, co soud vydal rozsudek, litevský ranní pošta zveřejnil dne 26. září 2019 na své oficiální internetové stránce vysvětlení objasňující, že příslušné falešné zprávy poškodily reputaci Huawei.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.