Poptávka po 5G smartphonech prudce vzrostla a nabídka induktorového trhu je nedostatečná

Podle Tchajwanského mediálního ekonomického deníku, vzhledem k obecným očekáváním trhu, že příští rok se poptávka po 5G smartphonech prudce zvýší, spolu s horkými prodeji řady iPhone11, je pasivní výrobce Delty Qiankun Inductance v nedostatku. Changchun Chuntiao odhalil, že „v továrně dřímá mnoho zákazníků“, a pod podmínkou plného zatížení plánuje Qiankun zvýšit produkci o 50%. Od prosince letošního roku byla zahájena nová výrobní kapacita.

Uvádí se, že díky pokračujícímu prodeji Apple iPhone řady 11 hlavními zákazníky společnosti Delta byla výrobní kapacita Qiankunu téměř úplně pokryta, a to i bez nulových zásob.

Podle Liu Chuntiao, i když se jedná o mimosezonní období v oboru, špičkové induktory jsou stále na skladě kvůli silné poptávce po smartphonech, což způsobuje, že továrna Qiankun je plně naložena.

S cílem vyrovnat se se současnými podmínkami na trhu zavede Qiankun plán rozšíření induktorů. Po provedení plánu rozšíření se očekává nárůst o 40% až 50% ve srovnání se stávající kapacitou. Liu Chuntiao dodal, že expanze není omezena na jediný závod, ale na všechny závody společně. Nová výrobní kapacita bude zahájena v prosinci tohoto roku.

Rozumí se, že Qiankun se zabývá hlavně induktory a v současné době je globálním lídrem v odvětví mobilních telefonů. Zásilky s více než miliardou jednotek měsíčně dodávají 10 milionů mobilních telefonů. Mezi příslušnými dodavateli induktorů přesahuje dodávka Taiyo Yuden, Murata Manufacturing atd. Známá japonská továrna.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.