Vedení úložiště Toshiba: Čínští výrobci paměti není snadné dohnat za dva nebo tři roky

30. září, podle zpráv ze zahraničních médií, je druhý největší světový výrobce flash paměťových čipů NAND společnosti Toshiba pro ukládání dat: Čínští výrobci paměti dobytí za dva nebo tři roky není snadné (Toshiba Memory), že situace na trhu s nadbytky skončila, než došlo k nadměrné nabídce stlačila ziskové rozpětí na nejnižší úroveň za 10 let.

Liu Maozhi, vedoucí technologie úložných technologií společnosti Toshiba, uvedl v rozhovoru na summitu o trhu s pamětí China Flash v roce 2019 v Shenzhenu: „Pro nováčky není snadné dohonit se za poslední dva nebo tři roky.“

Společnost očekává, že se nadbytečná nabídka na trhu NAND zmírní a současná velikost trhu je 406 miliard USD.

Changjiang Storage však investoval do projektů NAND 24 miliard dolarů a očekává se, že projekt bude uveden do výroby do konce roku 2019. V loňském roce bylo oznámeno, že Apple, největší světový kupující flash, provedl průzkum společnosti Yangtze River Storage, aby vyhodnotil jeho postavení potenciálního dodavatele.

„Nevím, co se stane za čtyři nebo pět let,“ řekla Liu Maozhi. „Čínské společnosti budou mít v budoucnu na globálním trhu výhodu. Ale společnost Toshiba Storage bude také investovat, aby zajistila, že budeme soutěžit po dlouhou dobu. “

V červnu letošního roku jej společnost Toshiba Storage prodala konsorciu vedenému americkou společností private equity Bain Capital za 18 miliard dolarů. Společnost věří, že se trh zlepší do konce tohoto roku a očekává, že oživení bude pokračovat do roku 2020.

"Pokles cen se zastaví," uvedl generální ředitel marketingu Toshikazu Takahashi. "Od čtvrtého čtvrtletí letošního roku do příštího roku bude trh vyrovnanější."

Je to hlavně proto, že čínský trh je nejrychleji rostoucím trhem s paměťovými čipy na světě. Takahashi Junhe také uvedl, že rostoucí poptávka po čipech pro zařízení nové generace 5G a serverech datových center, jakož i přechod osobních počítačů z pevných disků na flash disky SSD, bude mít pozitivní dopad.

Čínské společnosti se zároveň díky své vlastní síle staly dodavateli NAND. Mark Li, analytik společnosti Bernstein Research, uvedl: „Čína má ambice pohánět rozvoj svého průmyslu paměťových čipů. Největším konkurentem na čínském trhu je úložiště řeky Yangtze.“ „Podle našeho názoru je to jediná společnost, která má dobrou historii duševního vlastnictví a s největší pravděpodobností bude mít dopad. Ale stále je ještě dlouhá cesta, abychom ji dohonili.“

Společnost Toshiba není jedinou společností, která se domnívá, že se trh chystá oživit. Mnoho společností, včetně Western Digital a Micron Technology, je optimistických ohledně budoucnosti.

Úložiště Toshiba bude přejmenováno od 1. října, kdy bude odstraněna jeho mateřská společnost Toshiba.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.