AMD: Musíme zabírat nejméně 25% sdíleného CPU serveru. 7nm cena má výhodu.

Po vytlačení procesoru Athlon třetí generace se podíl AMD na trhu stolních počítačů X86 rychle vzrostl. Statistiky ukazují, že čtvrtletní podíl AMD Q2 v srpnu překročil 17%. Podle popularity 7nm Ruilong procesoru, letos zlomil 20. % share není vůbec problém.

V případě AMD je trh stolních CPU stále jen malým testem a náročnější výzvy stále přetrvávají, včetně trhu OEM a serverů, zejména na trhu serverových CPU, podíl přátel ve špičce je až 99%. , Procesor AMD EPYC Opteron do srpna V srpnu to bylo jen 3,4%.

Na globální technologické konferenci Deutsche Bank, společnost AMD CFO Devinder Kumar, znovu přezkoumala plány AMD pro trh serverových CPU. Předchozí analýza naznačovala, že AMD by do konce roku 2020 představovala 20% podílu CPU na serveru.

AMD s tím rozhodně nebude spokojena. Devinder Kumar věří, že 20% je na cestě jen milníkem. V historii dosáhl podíl AMD na trhu serverových CPU 25% až 27%. Jejich současný cíl není nižší než historicky nejvyšší podíl. .

Jinými slovy, AMD doufá, že v příštích dvou letech obsadí alespoň 25% podílu, ovšem současný stav se od tohoto podílu stále trochu liší.

AMD je však velmi přesvědčena o svých produktech. Koneckonců, letos spustili 7nm procesor druhé generace EPYC s maximem 64 jader a 128 vláken. Výkon je mnohem lepší než 28jádrový procesor soupeře a maximální cena není vyšší než 7 000 USD. 28jádrový procesor může prodat až 13 000 $, což je obrovská mezera.

Nedělejte si starosti s nedostatkem peněz AMD. Devinder Kumar uvedl, že hrubá marže 7nm EPYC čipu je mnohem vyšší, než je průměr produktů společnosti. Někteří analytici uvedli, že hrubá marže EPYC přesáhla 50% (dovedou si představit, jak vysoký je hrubý zisk soupeře.)) Přestože není stoprocentně přesná, lze vidět, že AMD je v tomto ohledu osvíceno, a design kipletů chipletů může skutečně snížení nákladů.

Devinder Kumar nejenže řekl, že CPU serveru závisí nejen na nákladech na nákup, ale důležitější jsou také dlouhodobé náklady na TCO. V tomto ohledu má EPYC výhodu.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.