Podíl grafické karty AMD poprvé překračuje NVIDIA za pět let a největším hrdinou je 14nm Polaris.

Podle výzkumné zprávy společnosti JPR ve druhém čtvrtletí roku 2019, kdy trh s grafickými kartami (včetně epizody / nezávislé / vložené), zásilky AMD GPU překonaly NVIDIA, byl podíl o 0,2% vyšší, což je první za pět let. Tento trend ukazuje zotavení AMD na trhu s grafickými kartami.

V posledních několika letech AMD viděla situaci na trhu s grafickými kartami. To je také hlavní důvod, proč je NVIDIA jediným na trhu špičkových grafických karet. Jaký je důvod obratu AMD? Mnoho lidí si myslí, že letošní 7nm Navi udělal záslužné skutky, ale není tomu tak.

Statistiky JPR jsou k 2. čtvrtletí letošního roku. V té době nebyly grafické karty Navi uvedeny a byly prodávány pouze 7. července, takže není možné ovlivnit čtvrtletí Q2. Po komunikaci s AMD prostřednictvím webu Fudzilla tento web uvedl, že vynikající výkon za poslední čtvrtletí souvisel s grafickou kartou Polaris Polaris, což je grafická karta předchozí generace o 14nm procesu.

Architektura Polaris Polaris byla vydána v roce 2016 a debutovala v CES. Nejčasnější grafickou kartou však byla série RX 480 / RX 470 vydaná na Taipei Computer Show toho roku. Je známá jako architektura GCN 4.0 a procesní technologie byla upgradována na 14nm FinFET az TSMC. Změněno na slévárnu GF.

Později společnost AMD rovněž uvedla řadu RX 580/570, i když je známá jako nové jádro, ale ve skutečnosti se proces architektury nezměnil, nebo revize vesty Polaris 14nm, hlavně pro zvýšení základní frekvence, která byla uvedena v dubnu 2017, dokud jsem se z trhu nedostal.

Po vydání RX 580 a RX 570 to mělo štěstí. Poté, co na 17 let narazil na trh s těžebními kartami, nebyl prodán. Byl jednou vyprodán a vzrostl na více než 3 000 juanů. Po loňské katastrofě v Q2 však cena grafické karty řady RX 500 klesla. Nejhorší cena byla poloviční než doporučená cena, ale také to byl důvod popularity grafické karty RX 580/570 a poměr cena / výkon byl vysoký.

Nejen to, že prodej AMD je ještě více grafických karet RX 550, cena je nižší než 90 EUR / USD, cena vejce je pouze 78,99 USD, tyto grafické karty také pomáhají AMD získat podíl na trhu, ale cena je nižší zisky.

Stručně řečeno, Fudzilla uvedla, že grafické karty AMD získaly podíl na Q2 a poprvé před pěti lety překonaly NVIDIA, hlavně se spoléhaly na staré karty řady RX 500. Tyto grafické karty jsou výrazně nižší než doporučená cena před dvěma lety. Některé grafické karty mají méně než polovinu předchozí doporučené ceny. To přitahovalo mnoho uživatelů a pomohlo AMD získat ztracenou půdu ve podílu GPU.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.