Japonské společnosti v epidemické situaci: Panasonic zvažuje nahrazení výroby, Sony vstupuje do nouzového stavu

Podle China State Grid se epidemie pneumonie ve Wu-chanu nadále šíří a japonské společnosti s velkými výrobními operacemi v Číně nemohou stát osamoceně. V uplynulých dvou dnech uspořádalo několik japonských obrů domácích spotřebičů tiskové konference, které vyjádřily obavy z dopadu epidemie, a některé japonské společnosti se připravují na přesun výroby do jiných zemí a regionů.


Uvádí se, že Matsushita Electric Co., Ltd. CFO Umeda na tiskové konferenci 3. února uvedl, že velkovýroba výrobních zařízení a zařízení Matsushita Electric v Suzhou, Jiangsu byla po vypuknutí vypnuta a očekává se, že bude provedeno 10. února. Obnovení práce bude o týden dříve, než se původně očekávalo. V té době budou zaměstnanci společnosti, která se vrátila do Japonska, posláni, aby pokračovali v práci, a provozní politiky budou včas upraveny v souladu s politikou reakce čínské a místní vlády na epidemickou situaci.

Nová epidemie pneumonie se však stále šíří a společnost Panasonic uvedla, že nemůže dočasně odhadnout dopad, který způsobila. "Pokud bude obnovena továrna znovu odložena, bude společnost nevyhnutelně trpět řetězovými efekty, takže budeme také zvažovat vývoj elektronických součástek a produktů. Příprava na alternativní výrobu."


Společnost Sony také snížila svůj výrobní rozsah v Číně a zahájila program BCP (celofiremní nouzový plán pro zachování kontinuity podnikání). Společnost Sony v Pekingu uzavřela továrnu na smartphony a do konce března plánovala pozastavení provozu.

Na tiskové konferenci dne 4. finanční ředitel společnosti Shishi Yushu od společnosti Sony odhalil, že společnost Sony dříve zvýšila údaje o svém ekonomickém rozpočtu za aktuální rok, ale pokud se epidemie pneumonie stále rozšiřuje a ovlivňuje obnovení práce, je možné vyrovnat toto zvýšení výkonu .

Uvádí se, že společnost Sony má několik závodů v Jiangsu, Guangdongu, Pekingu a Šanghaji. S omezením rozsahu výroby vlastních továren v Číně také společnost Sony subdodává výrobu dílů a součástí téměř na 600 čínských dodavatelů.

Podle japonských médií byla úroveň opatrnosti společnosti Sony vyšší než během zemětřesení na východním Japonsku v roce 2011.


Sharp na 4. tiskové konferenci rovněž uvedl, že pokud se dopad epidemie bude dále prohlubovat, zváží přemístění výrobních operací původně z Číny do jiných zemí a regionů: „Výrobní operace v Číně jsou pro společnost Sharp velmi důležité. značný podíl, budeme pečlivě studovat trendy čínských úřadů a logistiku výrobního zařízení.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.