Omezeno kvůli kapacitním problémům? Intel DG2 GPU použije proces TSMC 7nm

Podle zpráv adoredtv průmyslové zdroje uvedly, že procesor Intel DG2 GPU používá procesní technologii TSMC 7nm místo vlastního procesu Intel 7nm a nový GPU bude spuštěn v roce 2022.

Již loni v říjnu bylo oznámeno, že Intel uvedl, že jeho Xe GPU budou používat svůj vlastní 7nm proces, takže je nepravděpodobné, že nadcházející GPU objedná TSMC. Podle plánu procesu Intel bude proces 7nm čtvrtý příští rok. Připraven na čtvrtletí. Když je Intel spojil dohromady, náhle změnil směr slévárny a požádal o pomoc od TSMC.

Zpráva poukázala na to, že rozhodnutí společnosti Intel může zvážit problém s kapacitou 7nm. Navíc, protože nový uzel stojí více než starý uzel a GPU použitá pro hru nemůže být příliš drahá, je také zvažována otázka nákladů. To může také souviset s bláznivým zaměstnáním Intelu bývalých zaměstnanců AMD a Radeon, kteří jsou obeznámeni s procesem TSMC.

Zdroj uvedl, že Intel 7nm bude používán hlavně pro CPU a GPU v současné době ví jen to, že „Ponte Vecchio“ architektury Xe_HPC má hru. Jak se říká, pro Intel není nepřiměřené hledat slévárnu TSMC za účelem vyvážení výrobní kapacity.

Na druhé straně je jasné, že v roce 2022 bude kapacita 7nm dostatečná. S neustálým pokrokem v pokročilých technologických postupech bude cena 7nm postupně klesat. To může být také důvod, proč se společnost Intel rozhodla počkat. Kromě toho, ačkoli Intel vydal své tygří jezero a DG1, ale oba jsou Gen 12 LP, zatímco DG2 je založeno na Gen 12 HP, který ještě nebyl navržen.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.