Sníženo o 11,9% ročně! V loňském roce činil nákup polovodičů světovými výrobci 418,302 miliard USD

Podle údajů, které sestavila známá výzkumná společnost Gartner, činil v loňském roce nákup polovodičů od světových výrobců 418,302 miliard USD, což představuje meziroční pokles o 11,9%.


Uvádí se, že prvních deset kupujících polovodičů na světě téměř loni snížilo nákup čipů. Xiaomi je jediný výrobce OEM, který zvýšil nákup čipů. Výdaje na štěpky vzrostly oproti předchozímu roku o 1,4% na 7,116 miliardy USD. Obří. Nedávno začala aktivně rozšiřovat svoji přítomnost v Evropě. Do třetího čtvrtletí roku 2019 obsadila společnost Xiaomi 10% evropského trhu s mobilními telefony, což je nárůst o 73% oproti předchozímu roku. Xiaomi bude tento rok i nadále věnovat pozornost tomuto regionu, zejména se zaměřením na špičkové produkty v odvětví smartphonů.

Kromě toho nákupy čipů společnosti Huawei v roce 2019 sotva zpomalily a klesly pouze o 1,8% na 20,8 miliard dolarů, ačkoli Huawei byl přidán do seznamu subjektů vlády USA, což výrazně ovlivnilo obchod Huawei s mobilními telefony mimo Čínu. Velký šok. Huawei však pevně obsadila třetí místo v žebříčku výdajů na polovodiče, což bylo stejné jako v předchozím roce.



Gartnerův hlavní hlavní analytik Masatsune Yamaji řekl: „Prvních pět členů se nezměnilo v roce 2019, ale všichni snížili výdaje na čip v roce 2019. Hlavním důvodem je to, že ceny paměti prudce poklesly. Ceny paměti byly v roce 2018 extrémně vysoké mnoho Je to velká zátěž pro výrobce OEM, což představuje 45% celkových výdajů na čip. Tato situace se však v roce 2019 zlepšila. Pět nejlepších výrobců OEM v roce 2019 sníží podíl výdajů na paměť na 36% a přijme více dobrého procesoru. a větší kapacita paměti zvyšuje výpočetní výkon jejich produktů. ““

Navíc v posledních týdnech epidemie vážně poškodila cenu akcií výrobců polovodičů a narušila plány Světového kongresu mobilních komunikací (MWC). Průmysl se však obecně domnívá, že ačkoli tato nejistota má dopad na celkové zadávání veřejných zakázek v letošním roce, velikost by měla být v přijatelném rozsahu, zejména výrobci mobilních telefonů v letošním roce budou plně využívat 5G mobilních telefonů, takže celková poptávka po polovodičích nebude být příliš nízký.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.