Samsung ISOCELL uvolní 100 milionů pixelů CMOS: praktické nebo trikové?

Dříve společnost Xiaomi na příštím setkání v oblasti obrazové technologie 7. srpna oznámila, že společnost Redmi měla novou příležitost k použití 64-megapixelového senzoru Samsung. Také oznámila, že v budoucnu rovněž uvede na trh 100 megapixelový CMOS, také od společnosti Samsung.

V současné době pixely senzoru CMOS smartphonu neustále rostou, nejen Xiaomi, ale Realme také uspořádá komunikační schůzku 15. srpna, hlavní hrdinka je také 64-megapixelový kamerový senzor.

Ve skutečnosti u nového senzoru Samsung ISOCELL oficiálně oznámil, že budou existovat „velké zprávy“. 12. srpna a všeobecně se očekává, že oficiálně uvolní nový senzor CMOS o 100 milionech pixelů. Tímto způsobem byla společnost Samsung "zpřístupněna". předem Xiaomi. cítit.



12. srpna, tato velká zpráva, mimo spekulace je, že společnost Samsung uvede 12. srpna nový senzor 108MP, zatímco zvěsti, že tento senzor bude k dispozici v roce 2020.

Podle zdrojů by však Xiaomi MIX4 měla podle zdrojů spustit tento CMOS o 100 milionech pixelů a ve druhé polovině jej uvolnit. Ve skutečnosti jsou současné technické informace o tomto 100 milionu pixelů senzoru velmi malé. V minulosti se bitva o hraní 10 milionů pixelů zdá být v budoucnu snahou o upgrade na 100 milionů pixelů.

Podle sběrné mikro-sítě bude 100 milionů pixelů CMOS společnosti Samsung používat nové pole Quad Bayer, které má 108 MP pixelů. Normálně bude obraz na výstupu s rozlišením 27MP, což je čtyřikrát menší, pomocí 4-pixelové metody.

Není jasné, zda může uživatel dosáhnout výstupu obrazového signálu 108 MP v profesionálním režimu fotoaparátu. I když to může, způsobí to značný tlak na CPU modul, jako jsou CPU, GPU a ISP.

I když to může výstup, schopnost modulu pro zpracování obrazu v první fázi může zpracování trvat dlouho, uživatel musí počkat, až bude zobrazovací doba delší, a uživatelská zkušenost není dobrá; druhý je obrázek pixelu na úrovni miliard, který průměrný uživatel nevyžaduje. Jejich požadavky jsou spíše zlepšením kvality obrazu. Pokud vylepšíte rozlišení a nebudete tvrdě pracovat na kvalitě obrazu, je to jen trik. Zatřetí, není známo o velikosti tohoto 100 milionu pixelů CMOS senzoru. V omezeném prostoru mobilního telefonu je velikost senzoru jistá. Bude komprimován. Takový velký pixel je umístěn na senzoru relativně malé velikosti. Jak vyřešit rušení mezi pixely je také sporné, protože to může snížit kvalitu fotografie.

Samozřejmě nemůžeme popřít, že změna pixelu fotografického senzoru je trend. Z našeho pohledu je zvýšení pixelu více základem pro zlepšení kvality obrazu. Po vyladění pole Quad Bayer od společnosti Samsung je třeba pouze vyfotografovat 1/4 původního rozlišení a poté zařízení automaticky sloučí 4 pixely do 1 pixelu, aby dosáhlo podrobnějších detailů obrazu. Je také konečným cílem senzorů na úrovni miliard Samsung - zlepšení kvality obrazu a obohacení detailů.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.