Světová jednička japonská fluorovodík Stella Chemifa se zmenšila téměř o 90%

Japonská společnost Stella Chemifa snížila své ziskové rozpětí od července do září téměř o 90%. Společnost představovala 70% světového vysoce čistého kyanidového trhu, který byl ovlivněn silnými japonskými vývozními omezeními pro Koreu a její provozní výkonnost klesla.

Stella Chemifa má technologii výroby fluorovodíku s vysokou čistotou s čistotou 99,99999999% nebo více, která se široce používá v procesech leptání polovodičů.

Na základě finanční zprávy z července do září (druhé čtvrtletí japonských účetních standardů) činil příjem Stella Chemifa 7,406 miliardy jenů a zisk 148 milionů jenů. Oproti 21% poklesu výnosů ve stejném období loňského roku se provozní zisk snížil o 88%. Oproti provozní výkonnosti v předchozím čtvrtletí (duben až červen) se tržby snížily o 11,9% a tržby se snížily o 53,9%.

Korejská média zdůraznila, že v minulosti bylo asi 60% fluorovodíku vyrobeného společností dopraveno do společností Samsung Electronics a SK Hynix. Po posílení vývozních omezení na polovodičové suroviny a součásti v červenci však japonská vláda nevyvezla fluorovodík do Jižní Koreje.

Stella Chemifa uvedla, že ve srovnání s loňským aktivním polovodičovým trhem se letošní obchodní spory zintenzivnily, Japonsko posílilo řízení vývozu do Jižní Koreje a vývoz klesl.

V současné době se společnosti Samsung Electronics, SK Hynix a další společnosti pokoušejí zavést fluorid vodíku prostřednictvím společného podniku japonských společností na Tchaj-wanu. Současně korejská společnost na výrobu fluorovodíku SoulBrain také zrychluje vývoj a výrobu fluorovodíku.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.