Až 2 miliardy dolarů! Intel plánuje získat izraelskou čipovou společnost AI

Podle Calcalist, izraelských médií, Intel je v pokročilém vyjednávání o získání izraelského spuštění Habana Labs za 1 miliardu až 2 miliardy dolarů.

Zprávy naznačují, že pokud bude dohoda úspěšná, stane se druhou největší akvizicí společnosti Intel v Izraeli. První významnou akvizicí bylo akvizice společnosti Intel v autonomní čipové čipové společnosti Mobileye v roce 2017.

Když společnost AI chip loni loni získala kolo série B, investiční skupina Intel investovala do společnosti AI chip Habana Labs. Zdroje průmyslu uvádějí, že izraelská společnost dosud zvýšila zhruba 120 milionů dolarů.

Je zřejmé, že společnost Habana Labs byla založena v roce 2016 a je odhodlána zlepšovat výkon zpracování čipů AI a snižovat jejich náklady a spotřebu energie. Jeho AI čipy jsou zaměřeny hlavně na specifické potřeby hlubokého tréninku neuronových sítí.

Habana Labs je skvělá designová společnost. Výroba čipů je ponechána třetím stranám. Podle oficiálních informací má společnost v současnosti 150 zaměstnanců po celém světě a má pobočky v Tel Avivu, San Jose, Kalifornii, Pekingu a polském Gdaňsku.

Intel odmítl komentovat akvizici. Habana Labs neodpověděla okamžitě na komentář.

Uvádí se, že současná strategie společnosti Intel je zaměřena na údaje a AI je její velmi kritickou součástí. Intel již má AI čipy od CPU, GPU, FPGA po ASIC.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.