Agresivní pohyb Broadcom: Ceny se zvyšují o dvanáctfold!CISPE vyžaduje vyšetřování

Ictime's Chip Talk 24. března informoval, že Evropská asociace poskytovatelů cloud computingových služeb (CISPE) vyzývá regulační orgány, aby prozkoumala licenční uspořádání společnosti Broadcom VMware a tvrdila, že by mohli některé z jeho členů bankrotovat a ublížit koncovým uživatelům.
V úterý Cispe vyjádřila svou opozici vůči „jednostrannému zrušení licenčních podmínek společnosti Broadcom pro základní virtualizační software“.

Organizace zařvala: „Cloudové zákazníci, včetně institucí veřejného sektoru, velkých evropských podniků, malých a středních podniků a startupů, jsou ohroženi šokujícími a nepřiměřenými novými podmínkami smluv a zvýšení cen. Poté vyzval k okamžitému zastavení uzavření smluv, což zákazníkům umožňujeSchopnost opustit víceleté smlouvy uložené společností Broadcom, jakmile jsou k dispozici životaschopné alternativy. “

To se týká Broadcom zrušit předchozí programy partnerství VMware, nahradit je svými vlastními a vyžadovat, aby společnosti nabízely produkty VMware jako službu, aby získaly alespoň 3 500 výrobních jader k získání licencí.Tyto licence platí několik let.Broadcom později tento měsíc přestane prodávat licence malým mrakům, což jim zabrání nabídnout VMware Services a možná vyžadovat náhlé, nevyhodnocené migrace pro své zákazníky.

Jen málo operátorů cloudu podporovaných VMware může provozovat 3 500 jader, takže většina operátorů cloudu čelí velmi nejisté budoucnosti.Zdá se, že Broadcom tyto operátory nabízí záchranné lano a zajišťuje malé mraky, které nejsou oprávněny připojit se k programu Broadcom Channel jako poskytovatelé „úrovně dva“, kteří mohou nakupovat licence od „primárních“ poskytovatelů splňujících základní požadavek 3 500.

Organizace obeznámená s uspořádáním však poznamenala, že to nejde hladce, protože primární partneři musí podporovat software VMware pro sekundární partnery.Primární partneři jsou zřízeni, aby hostili více nájemců, takže jednání se sekundárními partnery by nebylo obrovskou složitostí, ale primární partneři zřídka poskytují stejnou úroveň softwarové podpory jako prodejci.Primární/sekundární plán proto vyvolal kritiku, protože někteří se domnívají, že to není životaschopné uspořádání sekundárních partnerů.

CISPE hlásí nespokojenost mezi těmi, kteří byli vyzváni, aby se stali primárními partnery.

CISPE napsal: „Vzhledem k krátkému termínu podpisu se pozvánci cítili pod tlakem, aby přijali nespravedlivé licenční podmínky. Nové podmínky zahrnují minimální závazek desítek milionů EUR za tři roky. Licenční náklady se až dvanáctkrát zvýšily (tj. 1 200% se zvýšily). “

CISPE se obává, že sekundární partneři mohou zkrachovat.

CISPE tvrdí: „Někteří členové CISPE uvedli, že se rychle zkracují a uzavírají, pokud by nemohli získat licence a používat produkty VMware.“Organizace dodala, že někteří stěžovatelé získávají více než 75% svých příjmů z softwaru VMware.

Mezi klienty těchto vysoce rizikových členů CISPE patří poskytovatelé „Essential Medical Service“.

Cispe dodal: „Občané budou zbaveni každodenních, nákladově efektivních cloudových služeb a vážně poškozují digitální ambice v Evropě.“

Generální tajemník CISPE Francisco Mingorance uvedl, že Broadcom „využívá dominantní postavení VMware v oblasti virtualizace za účelem prosazování nespravedlivých licenčních podmínek a účtuje evropským cloudovým zákazníkům nespravedlivé nájemné, čímž vydírá toto odvětví“.

Vyzval k tomu, aby byl Broadcom označen jako strážce podle zákona o evropských digitálních trzích, což je status, který by jej podrobil nejpřísnějšímu regulačnímu dohledu EU.

Dodal: „CISPE vyzývá regulační orgány, aby rychle prozkoumali akční akce Broadcom a považovali je za odpovědnost.“

Společnost CISPE nedávno požadovala změny v licenčních postupech společnosti Microsoft, aby své produkty zlevnily, aby běžely na cloudu Azure a při hostování členy CISPE dražší.Microsoft učinil v této oblasti několik ústupků, jak to vyžaduje evropské právo, ale CiSpe věří, že k vytvoření spravedlivého konkurenčního prostředí je zapotřebí více práce a zamítl navrhované opravy.



Broadcom trvá na tom, že jeho nový licenční režim VMware se nezmění a nebude ovlivněn ztrátou malých zákazníků.

Za současných okolností by však mohl některé velké zákazníky (primární partnery) rozrušit tím, že jim ztěžuje snadno na palubu sekundárních partnerů.

Regulační orgány EU ještě musí reagovat na Cispeovo volání.Některé malé mraky podporované VMware budou nuceny k náhlému, rušivému migraci na platformy konkurentů.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.