Do roku 2025 se očekává, že AI PC budou představovat 40% globálních PC zásilek

Nejnovější údaje o předpovědi z Canalys ukazují, že globální zásilka AI PC dosáhne 48 milionů jednotek v roce 2024, což představuje 18% celkových zásilek osobního počítače (PC).Toto je však jen začátek tržní transformace.Očekává se, že do roku 2025 přepravu AI PC přesahuje 100 milionů jednotek, což představuje 40% celkových dodávek PC.Do roku 2028 dosáhne zásilky AI PC 205 milionů jednotek se složenou roční mírou růstu (CAGR) úžasných 44% od roku 2024 do roku 2028.

Tyto PC integrují vyhrazené akcelerátory pro AI, jako jsou jednotky nervového zpracování (NPU), uvolnění nových schopností v produktivitě, personalizaci a energetické účinnosti.Tím se revolucionizuje celý trh PC a přinese pro výrobce a jejich partnery významné zisky hodnoty.

Hlavní analytik Canalys Ishan Dutt uvedl: „Rozsáhlá aplikace čipů zrychlení AI v osobním počítači bude mít hluboké důsledky. Do konce roku 2025 převádění AI PC překročí 150 milionů jednotek.Zkušenosti, zvyšování produktivity a při nabízení vysoké energetické účinnosti a robustního zabezpečení masivně přizpůsobují zařízení a snižují náklady spojené s provozováním pracovního zatížení AI. Tento vznikající segment PC nabízí nové příležitosti pro vývojáře softwaru a dodavatele hardwaru a představuje pro spotřebitele přesvědčivé případy použití pro spotřebitele, podniky a vzdělávací scénáře. “

Analytik Canalys Kieren Jessop poznamenal: „Rychlé přijetí PC AI mírně zvýší hodnotu TAM na trhu PC. Vylepšené funkce této nové kategorie vytvoří hybnost pro premizaci, zejména v komerčním sektoru. V krátkodobém horizontu očekává Canalys PCS AI PCSVelení prémie 10% -15% ve srovnání s jejich bez-NPU integrovanými protějšky. S nárůstem míry adopce, do konce roku 2025 bude více než polovina počítačů, která byla cena za 800 USD a vyšší, AI PC a by.2028, tento poměr se zvýší na více než 80%. Zaslání PC v tomto cenovém rozpětí se proto během pouhých čtyř let zvýší na více než polovinu trhu. To pomůže zvýšit celkovou hodnotu dodávek PC z 225 miliard USD v roce 2024 nav roce 2028 přes 270 miliard dolarů. “



Nejnovější prognóza z Canalys zdůrazňuje rozšířený a hluboký dopad, který budou mít AI PC na celé odvětví v příštích pěti letech a dále.Vzhledem k tomu, že se AI PC stanou hlavním proudem, budou výrobci schopni nabídnout inovativní, diferencované zkušenosti s zrychlením AI.

E-mailem: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PŘIDAT: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hongkong.